Накратко от Андалусия

– 77 минути

 

Изгубеният патрул - La patrulla perdida

Испания, 2009, 20 мин.

Режисьор: Гийермо Рохас

В ролите: Хайме Мартин, Естебан Гаридо, Феликс Гомес

1936 година. В базовия лагер в  Кордоба, един патрул от войници-републиканци навлиза във вражеска територия. Целта им е да разрушат железопътните линии, които са най-важни за комуникацията на франкистите. Изгубени в планината и заобиколени от неприятеля, войниците трябва да избират между това да изпълнят мисията си или да потърсят обратния път към своя лагер. Те са изгубеният патрул.


 


Легенда за крадеца на Дървото на обесените - La leyenda del ladrón del Árbol de los Colgados

Испания, 2009, 13 мин.

Режисьор: Сами Натшех

В едно малко селце до Кордоба, между Сиера Морена и опасния път, по който върлували местниците разбойници, имало едно прокълнато дърво, на което висели телата на безброй обесени хора. Това е историята на Сър Оуен МакКинли, млад английски пътешественик, който, докато обикалял Андалусия в търсене на приключения, се осмелил да пресече забранената граница, за да завладее сърцето на жената, която обичал.

 

Сълзи в кафето - Lágrimas en el café

Испания, 2009, 7 мин.

Режисьори: Хуан Риваденейра и Ирене Голден

В ролите: Хосе Чавес, Мерседес Ойос

Не се препоръчва за лица под 18 години

Поредната сутрин от живота на Лоли - домакиня на 40 години. Сутрин, в която на лицето й са отпечатани, както много други сутрини, последствията от вечерната караница със съпруга й, който я малтретира. Но тази сутрин е различна. За пръв път Лоли се мрази за това, че е толкова нерешителна. Докато приготвя кафето на съпруга си, сълзите й, последствие от редица разочарования и удари, случайно попадат в чашата и това променя всичко. 

Офисът - La oficina

Испания, 2009, 18 мин.

Режисьор: Гонсало Креспо Хил

Сантяго, примерен служител, умира неочаквано. Докато тече полицейското разследване, се разждат съмнения дали не е бил убит. Конфликтите, прикрити под воала на лицемерието, изплуват под влияние на напрежението и показват лъжата, в която живеят всички в офиса. По действителен случай, отразен в статия във вестник Ню Йорк Таймс.

 

Врагове - Enemigos

Испания, 2009, 19 мин.

Режисьори: Давид дел Акила

В ролите: Карлос Чамаро, Франсиско Конде

Двама войници насред битка и с минимални шансове да се измъкнат живи, разкриват, че са били измамени и взимат решение да се разбунтуват срещу висшестоящите.


ПРОГРАМАТА СЕ ИЗЛЪЧВА СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА  ИНСТИТУТ СЕРВАНТЕС - СОФИЯ